לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לעוגת שוקולד וקצפת ללא גלוטן

לפעמים החלום הכי גדול של כולנו, זה פשוט לחזור להיות ילדים.
הכוח של אוכל הוא לא רק להשביע לנו את הקיבה, או למלא חשקים
אלא גם להחזיר אותנו לתקופות, ימים, רגעים וטעמים שאנחנו ממש מתגעגעים אליהם.
עוגת שוקולד וקצפת ממש כמו כשהיינו ילדים!

והאמת, שילדות, זה הטעם שאני הכי מתגעגעת אליו.

מצרכים לעוגת שוקולד וקצפת ללא גלוטן:

  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/3 כוס חלב
  • 25 גרם קמח שקדים
  • 20 גרם קקאו
  • 35 גרם קמח תופח ללא גלוטן
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות גדושות גבינת שמנת (לא חובה)

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמקבלים קצף תפוח ובהיר.
מוסיפים את השמן והחלב וטורפים לאיחוד.
מוסיפים את הקמחים והקקאו וטורפים בעדינות עד שאין גושים.

אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות, תוכנית תנור סטטי (פס תחתון פס עליון) במשך 30-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
לאחר שעוגת השוקולד מוכנה נניח אותה בצד וניתן לה להצטנן כ-30 דקות.

לאחר שהעוגה הצטננה נעבור אל הקצפת: נקציף את השמנת והאינסטנט יחד על מהירות בינונית עד איחוד.
נוסיף את הגבינה ונמשיך להקציף עד שיתקבל קרם אחיד ויציב.
נמרח את הקרם על העוגה ויש לנו את זה.
כמובן שאפשר גם להוסיף סוכריות מעל ולהפוך את חווית הילדות למעצימה יותר.
כמה פשוטה ככה טעימה!

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן