לוגו ספיר אסייג
לוגו ספיר אסייג

מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס ללא גלוטן

אם אתם חולמים על עוגת שוקולד שהיא סופר שוקולדית ואוהבים את המרקם והטעם הדומיננטי של הקוקוס -
העוגה הזו היא בדיוק בשבילכם.
אפשר גם לא להשתמש בקוקוס ופשוט להינות מעוגת שוקולד עמוסה בשוקולד ככה סתם, כי זה ממש טעים.

מצרכים לעוגת שוקולד וקוקוס ללא גלוטן:

  • 6 ביצים L
  • כוס וחצי סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס קקאו
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • 2 כוסות חלב פושרים / מים פושרים לפרווה
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 350 גרם שוקולד חלב
  • 250 מל' שמנת מתוקה (חבילה אחת)

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים שלמות יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה.
לאחר קבלת קצף תפוח ובהיר מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים בזרם דק את השמן, הקקאו, אבקת האפיה ובסוף את הקמח.
לבסוף מוסיפים את החלב/ המים עד הטמעה ומקפלים בעדינות עם לקקן לאיחוד החומרים ולבדיקה שאין גושים.
בשלב הזה מוסיפים את כוס הקוקוס הטחון ומקפלים פנימה בעזרת לקקן עד איחוד מלא.

מעבירים לתבנית ואופים על 170 מעלות, למשך שעה-שעה ו10 דקות. תוכנית אפיה סטטי בתנור (פס למעלה פס למטה).

לאחר שהעוגה מוכנה נוציא אותה להצטננות ולאחר הצטננות מלאה נחתוך אותה לריבועים.

נעבור להכנת הגנאש ונמיס את השוקולד יחד עם שמנת מתוקה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם,
עד להמסה מלאה של השוקולד ונשפוך הכל מעל העוגה.

שימו לב - כמות השוקולד גדולה בשביל שהעוגה תספוג אליה את כל השוקולד המומס. הפריסה לריבועים עוזר לשוקולד לחלחל פנימה ולהפוך את העוגה לשוקולדית עוד יותר.
מי שלא רוצה כל כך הרבה יכול לעשות חצי מהכמות.

בתאבון!

יש לך שאלה? רוצה לדבר איתי?
לוגו ספיר אסייג
ספיר אסייג: קונדיטוריה ומתכונים לכל רגע בחיים!
מומחית לעוגות ומאפים ללא גלוטן.
הזמנת מגוון עוגות, מארזים ועוגיות בחיפה, קריות, טירת הכרמל, ומושבי חוף הכרמל.
הצטרפו לקהילות שלי
קבוצת הפייסבוק שלי
קבוצת וואטספ לל"ג
© כל הזכויות שמורות - ספיר אסייג | Sapir Asayag
הרכישה באתר מאובטחת
visamastercard
envelopemenu
עגלת הקניות שלך0
אין מוצרים בעגלה
להמשיך בקניות
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן